Spelen vitamine K2 en D, echt een grote rol bij Corona?

Of het nu echt al zo zeker is dat vitamine K2 een super belangrijke rol speelt bij Corona?
De signalen zijn in ieder geval hoopgevend en je kunt hier zelf iets aan doen als er een tekort aan vitamine k2, zonder medische toestanden.
Vitamine K2 is een vet oplosbare vitamine en wordt aangemaakt in je darmen en vitamine K1 zit vooral in groene bladgroente, zoals boerenkool, spinazie, broccoli. Vitamine K2 zit in gefermenteerde zuivelproducten, vlees, eieren.

Bovendien zijn vitamine K2 in combinatie met vitamine D, heel belangrijk voor gezonde elastische bloedvaten en gezonde botkwaliteit. De combinatie zorgt ervoor dat calcium beter wordt opgenomen.

In onderstaand artikel wordt het goed uitgelegd en komen er veel gezondheid issue,s die samen hangen met deze vitamines, aan bot.

Dat Vitamine K en ook vitamine D dus essentieel zijn, is wetenschappelijk een feit.
Hoe weet je of je nu of je tekort hebt?

Nou gewoon eenvoudig met een vingerpriktest…
Voorheen kon ik alleen de vit. K2 meten, maar vanaf volgende week kan de combinatie Vit K2 en D geprikt worden.

Het testen is geheel vrijblijvend en kost eenmalig €42,50 De testuitslag ontvang je dan na ongeveer 15 dagen per mail.
Met alle liefde stuur ik je meer info en uitleg. wil je dat? Stuur even een pb-tje…

(let wel op: slik je bloedverdunners? Dan niet zelf gaan beslissen om Vit K extra in te gaan nemen. Overleg eerst heel goed met je arts).

———————————————————————————————————————————————————–

Hoopvol corona-onderzoek krijgt vervolg: ‘We denken écht dat we iets te pakken hebben’

01 juni 2020

Longarts Rob Janssen | CWZ Nijmegen
Longarts Rob Janssen | CWZ Nijmegen

‘We denken écht dat we iets te pakken hebben’, zegt internist-infectioloog Ton Dofferhoff in het laboratorium van het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen. ‘We hebben aan kunnen tonen dat bij corona-patiënten die dood gaan of op de intensive care terecht komen de vitamine K-spiegel in het bloed erg laag is. Veel lager dan bij gezonde mensen. Dus er lijkt relatie te bestaan tussen een lage vitamine K en een ernstig verloop van de ziekte.’ CWZ gaat nu vervolgonderzoek doen bij patiënten. Dit nieuws maakte CWZ bekend tijdens de uitzending van TV Gelderland vanmiddag (item begint op 1.00 minuut).

Beschermend eiwit

Longarts Rob Janssen valt Ton Dofferhoff bij. ‘Vitamine K speelt rol bij de stolling bloed, maar speelt ook een rol bij de bescherming van de elastische vezels in de longen. Corona veroorzaakt enorme ontstekingen in de longen, waardoor de elastische vezels die zorgen dat we kunnen ademen beschadigd raken. Als reactie probeert je lichaam meer beschermend eiwit aan te maken voor die vezels, maar heeft daarvoor vitamine K nodig. Als je dat niet hebt, dan mis je die bescherming, dus loop je meer risico.’
De mannen zijn super enthousiast over hun onderzoek en zijn druk bezig het gepubliceerd te krijgen in een toonaangevend internationaal tijdschrift. ‘We willen nu gaan testen met het geven van vitamine K aan corona-patiënten. Als er gebeurt wat we denken dat er gebeurt, namelijk dat zij minder ernstig ziek worden, dan zou dat geweldig zijn’, zegt Ton Dofferhoff. 

Minder ernstige gevolgen

‘Als longarts heb ik hele hectische weken achter de rug waarin ik heel veel ellende heb gezien. Als we dan hiermee kunnen bijdragen dat een besmetting met het Covid-virus minder ernstige gevolgen heeft dan zou dat geweldig zijn’, zegt Rob Janssen. Terwijl hij in het laboratorium samen met andere onderzoekers naar de buisjes bloed kijkt waar de klinisch chemicus mee aan de gang gaat om de elastische vezels eruit te krijgen, zit hij ook te wachten op geld om het onderzoek voort te zetten. Geld dat van buiten het ziekenhuis moet komen.

In de media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close